P1220350
IMG_1079
IMG-20170801-WA0008
KDV (4)
P1190399
previous arrow
next arrow

Duck club

Line-img

De Duck Club heeft vijf stamgroepen, deze stamgroepen worden op leeftijd ingedeeld.  Op deze manier komen kinderen met ongeveer dezelfde leeftijd en daardoor ook vaak klasgenootjes zijn, bij de Duck Club in dezelfde groep. Totaal zijn er op de Duck Club 100 kindplaatsen.

Groepsindeling:

Donaldkinderen uit groep 1
Katrienkinderen uit groep 2
Dagobertkinderen uit groep 3
Zware Jongenskinderen uit groep 4 en 5
The Chill kinderen uit groep 6, 7, 8

Nadat de kinderen uit school zijn beginnen ze met eten en drinken op hun stamgroep. Daarna zijn ze vrij om te spelen op alle groepen en kunnen oudere en/of jongere kinderen / broertjes / zusjes ook met elkaar spelen en geldt er een open-deurenbeleid.

Wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen zelf de keuze mogen maken waarin zij zich op dat moment willen ontwikkelen. Anders dan op school heeft het kind op de Duck Club de vrijheid om te kiezen waar hij mee wil gaan spelen of met welke activiteit hij wil meedoen. Deze vrijheid geeft een unieke impuls aan de persoonlijkheidsontwikkeling van het kind.

Dagindeling schooldag:

14.45 - 15.15 uurDe kinderen worden door de pedagogisch medewerkers opgehaald van school of komen zelf naar de naschoolse opvang, afhankelijk van de leeftijd en de afspraken met de ouders.
15:15 - 17:00 uur De kinderen kunnen drinken pakken en kunnen crackers, rijstwafels of een koekje eten. Daarna gaan ze lekker spelen. Op iedere groep wordt een begeleide creatieve activiteit georganiseerd, toneel spelen, bordspellen doen etc. Kinderen kunnen kiezen hieraan mee te doen maar kunnen ook vrij spelen met bv. Kapla, lego, etc. Bij mooi weer gaan we zoveel mogelijk naar buiten.
17:00 - 19:00 uurDe kinderen blijven spelen tot ze worden opgehaald, waarbij ze hun speelgoed even opruimen en vervolgens meegaan met hun ouders.